Újrahasznosítás - Új projekt

digiport
Videók. leírások és HI-FI tesztek, hírek, életmód. utazás.
PHONE
Tartalomhoz ugrás
Számítógép , laptop karbanntartása !
A  háztartásaink   nélkülözhetetlen kellékei a mobiltelefonok és a számítástechnikai eszközök.
Családonként  egy, vagy több mobilkommunikációs  illetve számítástechnikai eszköz  van használatban nap mint nap.
Mindennapjaink  részévé vált   a laptopok, notebookok, tabletek és a mobiltelefonok használata.
Nem csak a privát életünkben vannak jelen ,  de  sok területen a munkánkat  is  ezekkel az eszközökkel végezzük.       Amennyiben meghibásodnak , megáll az élet , nem tudjuk a munkánkat elvégezni. Ilyenkor célunk a lehető legjobb szervíz keresése ahol a  legrövidebb időn belül megjavítják a meghíbásodott készüléket ,hogy az ár érték arányban is megfelelő legyen.
A meghibásodások elkerülése érdekében érdemes rendszeresen (legalább évente egyszer ) átnézetni ,karbantartatni számítástechnikai eszközeinket. Ezen eszközök müködése akkor optimális, amennyiben szoftvereik és a hardvereik is karban vannak tartva.
Kivűl és belül is a por az egyik legnagyobb ellensége az elektromos berendezéseinknek. Kívülről könnyen eltávolítható a szennyeződés bárki által. A laptop kijelzője illetve a számítógép monitorának tisztitásához kijelző tisztító sprayt , mikroszálas törlőkendőt használhatunk ,a tisztítás előtt áramtalanítani kell  a kijelzőt ,a gépet és jól megvilágított helyen végezzük el (hogy jobban lássuk a felületen elhelyezkedő esetleges  szennyeződéseket). A billentyüzetek tisztitására mikroszálas törlőkendőt, és  sűrített levegő sprayt is használhatunk amivel ki tudjuk fujni a gombok közötti résekben felgyülemlett piszkot.
Ettől sokkal nagyobb gondot jelent , hogy az eszközeink belsejében felgyülemlett por komoly problémákat , károkat okozhat amely akár a laptopunk meghibásodásához is is vezethet. Rosszabb esetben tönkremegy a laptop és újat kell beszerezni helyette és akár a gépen tárolt adatainkat is elveszíthetjük ! Figyeljünk az alábbi jelekre amelyek arra utalnak , hogy ideje szakszerű laptop karbanntartást végezni ! Melegszik , hangosbb lessz , egyre inkább lassúlHangosabb lesz !
A laptopunkban, számítógépünkben  dolgozó ventillátor felelős  a melegedésre hajlamos alkatrészek hütéséért. A laptopok hűtőrendszerében felgyülemlett szennyeződés , por eltömíti a hűtőbordákat, ezért a keletkezett a szellőző nyíláson keresztül nem tud akadálymentesen távozni . A gépünk hőérzékelője folyamatosan figyeli az alaplap, a processzor és a winchester hőmérsékletét és a hütendő alkatrészek károsodásának elkerülése érdekében gyorsítja a ventilátor sebességét. Tehát a nagyobb hő miatt a hűtőrendszer a ventilátort egyre gyorsabb működésre bírja. Ezért van az, hogy idővel egyre zajosabb laptopunk ventilátora. Amennyiben így sem tudják elérni, akkor a laptopok visszavesznek a teljesítményükből és így próbálnak meg kevesebb hőt termelni. Ezért van az, hogy a túl sok hő hatására lelassul a laptopja.  Tehát, amikor azt hallod, hogy minden ok nélkül zúg a laptop,és esetleg még lassú is akkor ideje rendesen kitakarítani.

Egyre inkább lassúl !
A mennyiben a szennyeződés miatt nincs hűtés (huzamosabb ideig túl nagy hőnek van kitéve)  tönkre mehet például a laptopban található alaplap (sajnos ez egy olyan alkatrész amennyiben elromlik már gazdaságosan nem lehet megjavítani ). Többe kerül a cseréje mint amennyit a notebook ér.
Ezeken kívül az akkumlátoroknak illetve a merevlemezeknek is tönkremehetnek a túlzott hő hatására.
Ezért szükséges  időközönként kitisztítani laptopja hűtési rendszerét.

Hővezető paszta cseréje az optimális teljesítményért !
A legtöbb hőt termelő alkatrészek a processzor illetve a grafikus vezérlő , ezen alkatrészek és a hőcsövek között a nem megfelelő hűtés miatt a hővezető paszta is kiszárad , ezért nem megfelelő a hőátadás az alkatrészek és a hűtőrendszer között. El kell távolítanunk a megszáradt pasztát és helyette újat kell felvinni a szükséges alkatrészekre.A megfelelő minőségű és mennyiségű hővezető paszta elősegíti a jobb hűtési teljesítményt.

MELEGSZIK !
Égett szag !
Amikor késlekedés nélkül ki kell kapcsoni ,  és el kell vinni szervizbe a laptopot. Ilyenkor  például valamelyik kábel szigetelése  vagy valamelyik alkatrész túlforrósodik.

Services
consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus

Info
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Phasellus a sagittis massa.
directions
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Phasellus a sagittis massa.
Duis non arcu venenatis, cursus ex.
digiport
Vissza a tartalomhoz